Termőterület

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye az alma „hazája”

Az egész megyére jellemző az egyedi mikroklíma, és a kivételesen jó talaj adottságok amelyek együttesen eredményezik a méltán világhírű szatmári almát és szilvát.
A Meggy Kert-TÉSZ Zöldség-és Gyümölcstermelői Értékesítő Szövetkezet 2003.-ban alakult. Tagjai között a nemzeti értékeinkről méltán híres szatmári térség valamint az időközben tagként csatlakozott további régiók (Hajdú-Bihar, Szolnok, Nógrád, Pest, Heves, Békés) legjobb zöldség- és gyümölcstermelőit tudhatja, mely ma Magyarország legnagyobb taglétszámú TÉSZ-e.

Termék választékunkba friss alma, meggy, szilva, körte, szamóca, barack, uborka, dió, valamint a belőlük készült 100% gyümölcstartalmú ivólé, befőtt, lekvár és gyümölcskészítmények tartoznak. Folyamatos növekedésünk és fejlesztéseink eredményeképpen 2008 áprilisában beüzemeltük ULO rendszer szerint működő hűtő házunkat, mely jelenleg világszerte a legkorszerűbb technológiának számít, majd 2013-ban tovább korszerűsítettük üzemünket, energetikai eszközeinket, logisztikai gépparkunkat és telephelyi optimalizált elosztórendszerünket, mely mind a rugalmas és gyors friss áruval való partneri ellátást szolgálja. A 2.000 m2, 1.500 t kapacitású létesítményben, továbbá újonnan létrehozott telephelyeinken a tagjaink által megtermelt zöldség és gyümölcs szakszerű tárolását biztosítjuk. Gyümölcseinkre és készítményeinkre a kiváló minőség, kellemes és felejthetetlen íz, valamint tájaink egyedi jellegzetességeiből eredő zamat jellemző.

 

A Meggy Kert-TÉSZ termelői, logisztikai és szervezeti adottságai együttesen teszik lehetővé, hogy a törvényi szabályozás által megengedett legnagyobb mennyiséget a legjobb minőségben, és a változatosságnak érvényt szerezve biztosítsa a program érintettjeinek.

 

Szövetkezetünk elkötelezett amellett, hogy az egészséges gyümölcs fogyasztás és a rendszeres mozgás része lehessen a gyerekek mindennapjainak.