Egészséges gyümölcs – egészséges élet


Helyes táplálkozással a sokat tehetsz a betegségek megelőzéséért.
A gyümölcsökben rengeteg a vitamin, ásványi anyag, nyomelem.

Az : "naponta egy alma a doktort távol tartja"

Tartalmaz kalciumot, foszfort, vasat, magnéziumot, nátriumot, káliumot, nyomelemeket, valamint A-vitamint, B-komplex vitaminokat, és némi C-vitamint is, ami a héjban található meg a legnagyobb mennyiségben. A B-vitaminok nagyon jó hatással vannak az emésztésre, mivel serkentik, elősegítik a táplálék felszívódását. Habár C-vitamin tartalma jóval csekélyebb mint például a narancsé vagy a citromé, mégis a benne lévő ásványoknak köszönhetően nagyon jó hatásai vannak az emésztőrendszerre. Fontos hatóanyaga még a pektin, ami vízben oldva kocsonyás zselét alkot, valamint a héja cellulóz része, aminek béltisztító hatása van.

Alacsony vércukor esetén is hatékony, fogyasztása pótolja az ilyenkor szükséges glükózt.


Alma (nyers, héjával)
Tápanyagtartalom 100 g-ban
Energia 50 kcal 220 kJ
Szénhidrátok
- cukrok 10,39 g
- rost 2,4 g
13,81 g
Zsír 0,17 g
Fehérje

0,26 g

Víz 85,5 g
C-vitamin 4,6 mg