Az iskolagyümölcs-program adta lehetőségeket mintegy komplexebbé téve jelentős ismeretterjesztő és technikai fejlesztéseket szeretnénk megvalósítani. Célunk, hogy a mai kor elvárásainak megfelelő és a gyermekek érdeklődéséhez közel álló eszközzel fogadtassuk el, és szerettessük meg a program fő törekvéseként kitűzött egészséges életmód elsajátítását.

 Az Iskolagyümölcs-programban résztvevő társaságoknak lehetősége van olyan honlapot üzemeltetni, ahol a gyerekeknek és családtagjaiknak magyarázhatják a megfelelő életmód és helyes táplálkozás egészségre gyakorolt és a szellemi fejlődést elősegítő hatását. A felület nemcsak a honlapon, hanem az általunk erre a célra fejlesztett és létrehozni kívánt eszközön (a továbbiakban: automata-terminál) keresztül is elérhető lesz, melynek segítségével szeretnénk korosztályonként eltérő nehézségű feladatokat és játékokat indítani, minek eredményeként a gyerekek játék közben szerezhetnek új ismereteket az egészséges életmóddal kapcsolatosan.

Az automata-terminál nagy előnye, hogy a játéksorozatban nemcsak a támogatott (1–6. osztályos) korosztály érintettjei vehetnek részt, hanem az intézményben tanuló, de a program kedvezményeit nem élvező felsőbb évfolyamosok is, ezáltal az iskolában tanuló minden gyerek számára elérhető lehet a friss gyümölcs, az ízletes-természetes 100%-os gyümölcslé, és a szellemi játék élménye egyaránt.

Az automata-terminál, a nevéből eredően egy több funkció ellátására képes eszköz, egyrészt egészséges és friss gyümölcsöt és/vagy ivólevet szolgáltat közvetlenül a termelőtől, másrészt a gyermekek számára érdekes és figyelemfelkeltő érintőképernyős terminállal van ellátva, amin játszva tanulhatnak és ismereteiket bővíthetik, valamint információ- és reklámhordozó is egyben. A terminál menürendszere az okos telefonokéhoz hasonló, így használata nem igényel oktatást vagy külön betanítást.


Az automata-terminálokat az intézmények igényeinek megfelelően konstruált fejlesztések után a szerződéses időszak alatt üzembe állítjuk, legkésőbb a második év elejéig.

Az automata-terminált, esetleg terminálokat Társaságunk a szerződéses partnerei részére ingyen biztosítja!